Zasady składania zamówień

Jak sprawnie zamówić?

1) Skontaktuj się najlepiej telefonicznie – 501 005 614.
->Orientacyjne CENY tortów patrz punkt 3

2) Ustal wzór, smak, wielkość (podając ilość porcji!), datę odbioru – napisz to w wiadomości w formularzu kontaktowym, messenger lub SMS -> smaki do wyboru

3) Wpłać zadatek na konto bankowe lub osobiście w ciągu max. 3 dni roboczych od potwierdzenia dostępności terminu.
ALIOR BANK 75 2490 0005 0000 4500 8717 0309

4) Odbierz zamówienie w umówionym dniu – płatność tylko gotówką.
UWAGA!
Zamówienia do odbioru w sobotę odbieramy w godzinach otwarcia pracowni tj. 10-13!!!!!

1. Jak się skontaktować?

Najszybsza forma kontaktu to kontakt telefoniczny – 501 005 614. Jeśli nie odbieram od razu telefonu to proszę próbować do skutku (zazwyczaj zwyczajnie nie słyszę przez pracę mikserów, lub jestem po łokcie w kremie ;)) albo proszę zostawić sms (podając termin imię i nazwisko), oddzwonię jak tylko będę mogła.

Można pozostawić wiadomość na Facebooku, jednak odpowiedz na nią może się wydłużyć. W wiadomości na Facebooku proszę najlepiej podać numer kontaktowy.
Proszę o telefony w godzinach pracy pracowni, najlepiej wtorek – piątek 10:00-17:00 sobota 10:00-13:00

Uprzejmie informuję, iż nie jest to moja złośliwa natura, że nie odbieram telefonów o 22:00 czy 6:30… to po prostu czas dla mojej rodziny i dla mnie…

3. Cena

Nie sprzedaję tortów na kilogramy.

Każdy tort wyceniany jest indywidualnie. Nie ma jednej stałej wartości tortu.

Koszt minimalny tortu to 240 zł. Jest to koszt tortu bez personalizacji w najmniejszym rozmiarze 10/12 porcji.

Tort klasyczna dekoracja 
-10/12 porcji cena od 240 zł
-15/18 porcji cena od 280 zł
-20/23 porcje cena od 390 zł
Tort dekorowany w kremie maślanym 
-10/12 porcji cena od 260 zł
-15/18 porcji cena od 290 zł
-20/23 porcje cena od 420 zł
Tort w masie cukrowej
-10/12 porcji cena od 280 zł
-15/18 porcji cena od 290 zł
-20/23 porcje cena od 440 zł
Torty od 24 porcji do 28 i piętrowe (dwupiętrowy od 30 porcji) cena od 19zł/porcja (dekoracja w kremie), od 21zł/porcja (w masie cukrowej); dodatki patrz niżej 

Cena tortu obejmuje wykonanie i zapakowanie tortu w podstawowej dekoracji. Wszystkie figurki, malunki, spersonalizowane napisy ect. wyceniane są osobno!!!

UWAGA! Podane ceny mają charakter poglądowy i ogólny. Nie są ofertą, a koszt za dany tort podawany jest zawsze przeze mnie indywidualnie.

5. Zmiany w zamówieniu

Znaczące detale w zamówieniu proszę ustalić przed wpłaceniem zadatku. Po tym czasie (czyli po zadatkowaniu terminu) możliwe będą niestety już tylko drobne zmiany.

Drobne zmiany typu napis, smak – nie ma problemu. Ale proszę o poinformowaniu mnie o ostatnich drobnych zmianach do 7 dnia przed odbiorem. Po tym czasie nie będę niestety w stanie uwzględnić zmian w wypiekach.

Jeśli z przyczyn losowych okaże się, że zmieniła się data Państwa uroczystości proszę niezwłocznie o kontakt telefoniczny. Nie gwarantuję, że dostępny będzie inny termin ale im wcześniej zaczniemy działać tym lepiej.

7. Odbiór

Torty i pozostałe zamówienia odbiera się w dniu ustalonym z Klientem a pracownikiem cukierni w godzinach podanych jako godziny pracy pracowni.

UWAGA! Od kwietnia 2022 r. wprowadzony zostaje dodatkowy koszt za odbiór zamówienia POZA GODZINAMI PRACY!  Dodatkowy koszt to 50 zł za każde rozpoczęte
30 min spóźnienia. Koszt nie podlega negocjacji i zostaje dopisany do kosztu zamówienia. 

Od momentu przekazania tortu/słodkości nie jestem w stanie opiekować się nimi dłużej, dlatego przedstawiam kilka wskazówek jak obchodzić się z nimi najlepiej:
• Jak najszybciej dostarczyć tort do lodówki (proszę nie podjadać po drodze ;))
• piwnice/balkony i garaże nie są dobrym lodówkami 😉 Tylko lodówka ze stałą niską temperaturą zapewnia odpowiednie warunki, wilgotność i cyrkulację powietrza
• Jeżeli planujecie zakupy to najlepiej zaplanujcie je przed odbiorem tortu – samochód szybko się nagrzewa i misterne ozdoby tortu mogą stracić cały urok

2. Zamawianie tortu / innych wypieków

Przy zamówieniu należy podać ilość porcji.
Nie kilogramów.
Torty wykonuję dostosowując się do Państwa liczby gości. Jeśli ma starczyć na dokładki należy to uwzględnić przy zamówieniu.

Nie ma reguły co do czasu zamawiania tortu czy innych słodkości. Najlepiej zamawiać minimum dwa tygodnie przed planowaną imprezą (torty urodzinowe do 30 porcji), a kilka tygodni do nawet kilku miesięcy wcześniej torty weselne/duże okolicznościowe.

Jestem firmą jednoosobową i nie wykonuje tortów na zapas więc z dnia na dzień nie da się zamówić. Ponadto mam ograniczone moce przerobowe i zwyczajnie nie jestem w stanie wykonać 50 tortów na weekend.

Każdy tort robię pod indywidualne zamówienie i chcę aby każdy był wyjątkowy, dlatego nie jestem w stanie realizować zamówień z dnia na dzień.

Wiąże się to z tym, że przy dużym nakładzie pracy muszę odmawiać niektóre zlecenia, ale może to dobra okazja by zamówić tort już na następne uroczystość? 😉

4. Rezerwacja terminu

BEZ WPŁATY ZADATKU NIE SĄ REALIZOWANE ŻADNE ZAMÓWIENIA.

Aby potwierdzić rezerwację terminu proszę o wpłacenie zadatku gotówką lub na konto:
ALIOR BANK 75 2490 0005 0000 4500 8717 0309
tytułem: ZADATEK* na tort/ciasta, imię nazwisko, data odbioru.

Niestety ze względu na duże zainteresowanie bez zadatków nie realizuję zamówień. Proszę o wpłatę zadatku w terminie 3 dni, po tym czasie termin Państwa przepada i może zostać zarezerwowany przez kolejnego klienta.

Na wpłatę zadatku czekam 3 dni. Po tym czasie termin przepada.

*wysokość zadatku to 30% średniego kosztu tortu

6. Płatność

Gotówka, przelew po wcześniejszym uzgodnieniu.